Peking cat NjordDet var hösten 2015 diskussionen startade hemmavid om att kanske skaffa en sällskapskatt. Att det skulle bli en Devon rex fanns inga tvivel om då både jag och Tomas är pälsdjursallergiker men har tidigare klarat att leva med rexkatter. Jag hade dessutom haft min första devon redan på 80-talet från Hervor Malms katteri i Stockholm, Minrex Fredrika. När väl tanken på en devon börjat gro i oss båda så gick det fort tills att vi började leta efter uppfödare. Det var lättare sagt än gjort men i slutet av november fick vi kontakt med Tina Örje på Peking Cat utanför Norrköping som hade en liten hona vi fick tinga. Peking Cat Njord.

Stamtavla finns här

Mer om rasen, Devon Rex, finns att  läsa här.Den 30 januari 2016 blev det äntligen dags för oss att få hämta hem vår lilla tjej från fodervärden och det var definitivt värt resan, 110 mil enkel resa för att få hem henne.

Hon sov den större delen av resan efter att ha somnat med huvudet i min hand


Väl hemma fann hon sig snabbt till rätta och vi var så glada över vår fina tjej. I mars fick vi höra talas om att det skulle vara kattutställning i Umeå i april och vi bestämde oss för att anmäla vår lilla "Noor". Namnet Noor kommer sig ifrån att Njord kändes lite klumpigt att använda till vardags och det kändes som en bra kompromiss för hela familjen med anknytning till arabiska och finska språket samt en lite längre röd tråd som ledde till min Tomas intresse för ädlare drycker....

På utställningen i Umeå fick vi höra många lovord över vår vackra lilla tjej och efter ytterligare utställningar i Skellefteå och Luleå kom funderingarna upp över att låta Noor få ta en kull.  Efter kontakt med hennes uppfödare löste vi frågan genom att vi agerade fodervärd åt Noor och att vi från hennes kull skulle kunna välja en hona att behålla och starta eget katteri med.

Detta blev Peking Cat Kraka, Noors förstfödda den 21 december 2016.

Mer om Noors parning, dräktighet och kull finns att läsa här.


Peking Cat Kraka, född 2016-12-21

Mer om henne finns att läsa här.


SE*Lovling Nest

Copyright @ 2017 Katja & Tomas Löfling