PlanerFör närvarande är vår avelshona, Peking Cat Kraka, kemiskt kastrerad och får vila från parningar och kullar under 2019.
Däremot ska hon få åka på utställningar desto mer. Vi hoppas under helgen den 6-7 juli att hon ska få ställas i Finland och då ta titeln "International Champion".


Hennes avkomma, SE*Lovling Nest I Zico, är på tillväxt och förhoppningen är att han med start 2019 ska få lånas ut till några väl utvalda honor. Honorna kommer att vara lika vältestade som våra egna avelsdjur i katteriet. Zico premiärställdes på hemmaplan i Umeå den 25-26 maj och fick Ex1 båda dagarna som ungkatt. Vi hoppas att han innan året är slut blivit "Champion"
Feliformia och Lovling Nest delar synen på att rasens utveckling bäst sker genom stor omtanke vad gäller dess hälsa.


Båda katterna har genomgått HCM scanning, röntgen av höfter samt kontroll av knäleder med fin fina resultat. Dessutom är de DNA testade för Njursjukdomen PKD samt Muskelsjukdomen CMS. Kraka är dessutom testad för kaliumbrist Hypokalamia vilket kan orsaka en mängd sjukdomssymptom och kan finnas i rasen pga utparningar som gjordes med Burma på 80-talet.


Vi driver vår uppfödning med förhoppningen att föda upp friska och väl socialiserade katter både till vidare avel och sällskap.